لیست اختراعات سيدمسعود محمدي
عنوان اختراع: يك فرآيند توليد توليد كربوكسي متيل سلولز اصلاح شده با استفاده از امواج فراصوت زمينه فني اختراع: ج ( شيمي) تاكنون از روش هاي مختلف فيزيكي و شيميايي جهت اصلاح كربوكسي متيل سلولز كه نوعي از هيدروكلوييد ها هستند استفاده شده است. اين نوع هيدروكلوييد ( كربوكسي متيل سلولز ) براي استفاده در گستره وسيع مواد غذايي نيازمند عملياتي است كه به نوعي خواص فيزيكي و شيميايي آن را بسته به كاربرد مربوطه تنظيم نمود كه به آن عمليات اصلاح مي گويند. از كاربردهاي صمغ كربوكسي متيل سلولز مي¬توان به موارد ذيل اشاره نمود: قوام دهنده، افزايش ويسكوزيته، پايدار كننده، روان كننده و نيز در كنترل كريستاليزاسيون شكر در ساخت بستني و دسر ها به كار مي¬رود. همچنين براي توليد فيلم ها و توليد پودر هاي شستشو كاربرد دارد. از اشكالات روشهاي قبلي فيزيكي و شيميايي اصلاح كربوكسي متيل سلولز موارد زير را مي توان نام برد : 1-\\\\\\\\tعدم پايداري تركيب 2-\\\\\\\\tافزايش خاصيت ويسكوزيته و ژل دهي هدف از اين اختراع معرفي فرآيند توليد كربوكسي متيل سلولز اصلاح شده است كه : 1-\\\\\\\\tدر گستره وسيع از مواد غذايي مورد استفاده قرار گيرد 2-\\\\\\\\tبدون افزايش ويسكوزيته و ژل دهي مورد استفاده قرار گيرد. 3-\\\\\\\\t وزن مولكولي كمتري داشته باشد. 4-\\\\\\\\tفرآيند اصلاح كنترل شده تر از فرآيندهاي قبلي باشد. اين فرآيند با استفاده از امواج مافوق صوت صورت مي گيرد. در اين اختراع استفاده از امواج فراصوت در بهبود خواص كاربردي كربوكسي متيل سلولز قرار مي گيرد. در اين روش امواج فراصوت با استفاده از كاويتاسيون سبب ايجاد حباب و انفجار در ساختار كربوكسي متيل سلولز شده و باعث كاهش ويسكوزيته و وزن مولكولي آن مي شوند.
عنوان اختراع: يك روش شناسايي و اندازه گيري آكريلاميد در مواد غذايي با استفاده از روش كروماتوگرافي مايع با كارايي بالا در شرايط شيميايي بهينه ، به صورت ايزوكراتيك و استفاده از سيالات فاز متحرك آب و متانول زمينه فني اختراع: ج ( شيمي) برخي از تركيبات شيميايي كه از طريق مواد غذايي وارد بدن انسان مي شوند ،مواد سمي هستند كه در طي مراحل پخت در مواد غذايي تشكيل مي شوند. از جمله اين تركيبات اكريلاميد مي باشد كه در غذاهاي با منشاء گياهي كه غني از كربوهيدرات و مقدار كمي پروتئين مي باشند و طي مراحل پخت با حرارت بالا تهيه مي گردند توليد ميشود. يكي از موثرترين و ساده ترين روشهاي شناخته شده براي اندازه گيري اكريلاميد در غذاهاي سرخ شده روش HPLC يا كروماتوگرافي مايع با كارايي بالا مي باشد . از مشكلات اين روش مي توان به موارد ذيل اشاره كرد : 1-\\tطولاني بودن مدت زمان مورد نياز براي تعيين جواب به ميزان بيش از 40 دقيقه 2-\\tگران بودن سيالات فازهاي متحرك در اين نوآوري ، فرآيندي اختراعي معرفي شده است كه با برطرف نمودن عيوب فوق و در شرايط شيميايي بهينه نسبت به اندازه گيري آكريلاميد در مواد غذايي و با خصوصيات ذيل اقدام نمايد : 1-\\tكوتاه شدن مدت زمان مورد نياز براي تعيين جواب به 3 دقيقه 2-\\tاستفاده از سيالات ارزان براي فاز متحرك ، آب ومتانول 3-\\tاستفاده از متد ايزوكراتيك كه داراي برتري نسبي نسبت به روش گراديانت مي باشد.
خلاصه اختراع: توليد يك محصول غذايي نيمه آماده با عنوان شير ويژه توليد بستي كه از طريق تركيب شير استاندارد شده با شكر ، طعم دهنده و پايدار كننده هاي موردنياز توليد بستني به صورت مايع توليد شده و قابليت بسته بندي به اشكال مختلف و در شرايط يخچالي و فريزري با توجه به نياز مصرف كننده دارد . اين محصول پاستوريزه و هموژنيزه ميباشد.
موارد یافت شده: 4